Fresh Geometrics in Brighton

March 26th, 2018

Last year we featured the CGIs of our designs for Russell House, The Edgewater Group’s new residential development in Brighton. Our fresh, modern interior architectural scheme, using coloured geometric tiles and striking contemporary finishes, pays homage to Brighton’s innate artistic and youthful spirit. It’s always thrilling to see a creative concept materialise from our initial ideas, through working drawings and material specifications to reality.

Fresh Geometrics in Brighton by Jigsaw Interior Architecture

Standard Kitchen

Fresh Geometrics in Brighton by Jigsaw Interior Architecture

Penthouse Kitchen

Fresh Geometrics in Brighton by Jigsaw Interior Architecture

Our designs for the geometric tiling in the kitchens and bathrooms were influenced by Brighton’s fresh, creative and design savvy spirit.

Fresh Geometrics in Brighton by Jigsaw Interior Architecture

Fresh Geometrics in Brighton by Jigsaw Interior Architecture

The monochromatic scheme, which plays with geometric pattern and shapes, carries on through the building’s hallways and staircase creating a design connection between the apartments and the building’s communal spaces.

Fresh Geometrics in Brighton by Jigsaw Interior Architecture

Fresh Geometrics in Brighton by Jigsaw Interior Architecture

Anthracite tile design wallcovering complements the grey veining within the marble effect large format floor tiles. The jewel tone of the cobalt blue velvet armchairs punctuates the largely monochromatic scheme.

Fresh Geometrics in Brighton by Jigsaw Interior Architecture

The raw natural beauty of oak is accentuated when contrasted with the backlit angular shard of crisp white Corian for the lobby’s reception desk.

Back To Top