Aspirational modern living, without the heavy lifting

Connaught Place

Developer
Completed

2021

Service

Interior Architecture and BOX

Location

Brockenhurst, Hampshire

Residential development of 9 houses, in a mixture of 2 and 3-bedroom homes in Brockenhurst, located centrally in between the train station and the high street.

Layout Planning

JIGSAW was employed to look at the interior architecture for these houses to optimise the layouts to suit the target market of commuters, downsizers, and new families.

Looking at how a family might move around a house and how we live now in a modern age, JIGSAW opted for an open plan solution or to semi separate room of the living with an architectural feature arch in a green paint as a design accent to the space.

 

Modern city meets Tranquille New Forest

Brockenhurst is the largest village by population within the new forest in Hampshire. With its charm, history and endless scenic routes, it is no surprise to us that it has been declared ‘Britain’s most beautiful place to live’ by Leaders Estate Agents.

By the proximity to the train station, we wanted to create a design that could appeal to a a variety of buyers by creating a home that could subtly combine the finest design of a city centre and the tranquility and family-oriented lifestyle of the New Forest.

 

Click here to read an exclusive interview with senior interior architectural designer Pia, who shares more about her experience working on this project, the design specification, and more!

Or learn more about the project’s furniture and accessory selection and styling in our latest BOX journal.